Известие

Collapse
No announcement yet.

Подгревни свщи грешка-Въпрос ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Много е важно да е за твоя модел и да има CAN шина. Може да не е точно този куплунг, а да е на някое друго място (към бодито). По-късно ще видя е-лърна

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      Много е важно да е за твоя модел и да има CAN шина. Може да не е точно този куплунг, а да е на някое друго място (към бодито). По-късно ще видя е-лърна
      ОЕ номера е 51888255 / 51771823 / 55233720 / 46807091 / 46742375 / 60801874 / 60816316 / 55193073 / 46798692
      Bosch 0281003018
      P.S
      Аз схемата съм я гледал ето :
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

Е щом си я гледал тия жици влизат в бодито също на куплунг

Comment

Е щом си я гледал тия жици влизат в бодито също на куплунг
          Е и ?
          Нали и буксите на бодито съм почистил !
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          sigpic

Comment

Ами търси модул за проверка, може да е студена спойка

Comment

Ами търси модул за проверка, може да е студена спойка
              Еххее къде да го търся тук този модул само за проверка !
              Освен да поръчам нов не виждам друг вариант....ама си е набутване с едни 60-70 € ако си е здрав.Това е половината от цената на един нов дебитомер
              За сега ще го оставя така нали пали все пак ! Може се оправи само
              sigpic

Comment

Какво боди, какъв КАН, какви 5 лв.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  Какво боди, какъв КАН, какви 5 лв.
                  За бодито си прав - моя грешка. С екуто е вързано за куплунг А, но комуникацията м/у модулите е по САN шина. Та значи стана 2.50лв.

Comment

За бодито си прав - моя грешка. С екуто е вързано за куплунг А, но комуникацията м/у модулите е по САN шина. Та значи стана 2.50лв.
                    Ами отново да ги направим 5лв, за да е интересно. Закачи се на комуникационния канал и ако видиш кан сигнализация, звънни ми една шайба, за да ме информираш.
                    Last edited by BO; d.m.y г., 17:55.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      Ами отново да ги направим 5лв, за да е интересно. Закачи се на комуникационния канал и ако видиш кан сигнализация, звънни ми една шайба, за да ме информираш.
                      Има и по-прост начин. Достатъчно е да се хвърли един бърз поглед върху схемата и описа на пиновете на ECU-то за да стане ясно, че няма CAN шина на управлението на подгревните свещи:

Конектор A пин 93 - управление на подгрева.
                      Конектор A пин 52 - обратна връзка.

.......

Но това при положение, че човек отбира от схеми

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Има и по-прост начин. Достатъчно е да се хвърли един бърз поглед върху схемата и описа на пиновете на ECU-то за да стане ясно, че няма CAN шина на управлението на подгревните свещи:

Конектор A пин 93 - управление на подгрева.
                        Конектор A пин 52 - обратна връзка.

.......

Но това при положение, че човек отбира от схеми
                        Е то е ясно,че пин 93 и 52 влизат в ECU, а на модула за управление на свещите пин 5 и 2
                        Но как да проверя работи ли този модул за свещите ?
                        Също така точка А е кабела който е на винта с гайката и отива на предпазителя в кутията пред акумулатора 50А
                        Last edited by eproHD; d.m.y г., 18:29.
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                          Е то е ясно,че пин 93 и 52 влизат в ECU, а на модула за управление на свещите пин 5 и 2
                          Но как да проверя работи ли този модул за свещите ?
                          Вероятно проблемът е в лоша връзка на обратната връзка (пин 52) и поради това ECU-то получава лъжлива информация от модула.

Накратко - почисти му буксите и не се занимавай да търсиш модул с CAN. Не, защото "това било много важно", а защото този модул в твоята кола няма CAN шина.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Вероятно проблемът е в лоша връзка на обратната връзка (пин 52) и поради това ECU-то получава лъжлива информация от модула.

Накратко - почисти му буксите и не се занимавай да търсиш модул с CAN. Не, защото "това било много важно", а защото този модул в твоята кола няма CAN шина.
                            Да съм казал,че има CAN шина модула не !Това,че колегата е писал не значи ,че съм се юрнал да търся нещо което го няма.
                            Така както по нагоре съм написал буксите са напръскани с контактен спрей .Също и тези на ECU то които са две.Това при откачен акумулатор..Така,че който не знае буксите на ECU се вадят само на откачен акумулатор !
                            Така но проблема си остана
                            ????
                            P.S
                            Утре ще обърна отново внимание точно на пинове 93 и 52 на ECU и тези от другата страна на модула за управление на свещите !
                            Явно е лоша връзка понеже току що я запалих и не изписа грешката .Даже няколко пъти си играх давах на контакт и след това изключвах.Днес след обяд при даване на контакт изписваше грешката
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 19:08.
                            sigpic

Comment

И какво тече по пин 52 към ЕКУ-то?

Comment

И какво тече по пин 52 към ЕКУ-то?
                                Мен ли питаш ?
                                Аз знам,че ECU има CAN и се използва за друго,но точно пин 93 и 52 не са по CAN
                                Last edited by eproHD; d.m.y г., 18:50.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X